Showcase Solar Days | Nederland Klaar Voor Zonne-Energie

Van 5 tot en met 13 mei a.s. staat zonne-energie volop in de belangstelling. Dan vindt namelijk het grote evenement Solar Days 2012 plaats. Gelet op de prijsontwikkelingen van zowel installaties als energiekosten is het nú een goed moment voor particulieren en bedrijven om te investeren in zonne-energie. Ook investeerders ontdekken de snel groeiende zonne-energiemarkt.
 
Brancheorganisatie UNETO-VNI neemt deel aan Solar Days. Volgens de installateursvereniging is zonne-energie een doeltreffende manier om energie op te wekken en bij te dragen aan het aandeel groene energie in Nederland.
 
Evenementen
Tijdens Solar Days wordt een groot aantal evenementen georganiseerd om het publiek te informeren over de kansen van zonne-energie. Er zijn informatiesessies, themabijeenkomsten, rondritten door Nederland (Solar tours) en open huizen te bezoeken voor en door particulieren. Bezoekers kunnen van dichtbij zonnepanelen of een zonneboiler in werking zien en de verhalen uit de praktijk horen over aanschaf, installatie en gebruik. Op de speciale website www.solardays.nl is een overzicht van evenementen en informatie voor de verschillende doelgroepen te vinden.
 
Succesvolle campagne
De Europese versie van Solar Days is gegroeid tot de meest succesvolle campagne in Europa om het gebruik van zonne-energie onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Deze campagne telt meer dan 8.000 verschillende evenementen in 16 Europese landen. Bij de evenementen hoopt de organisatie dit jaar 500.000 bezoekers te verwelkomen.
 
Brede samenwerking
De Solar Days campagne wordt in Nederland georganiseerd door verschillende belangenorganisaties, waaronder Holland Solar (de branchevereniging voor de zonne-energiesector) ODE (de belangenvereniging voor gebruikers van duurzame energie), UNETO-VNI (de ondernemersorganisatie voor de installatiesector) en AgentschapNL (het agentschap van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie).
 

Reblog: via UNETO-VNI | Showcase Solar Days.

 

© Iliadis&Co 2012, op dit artikel rust copyright.

Follow US on

 

© Iliadis & Co. B.V. is statutair gevestigd te Nijmegen. Handelsregister K. v. K. Arnhem, nr 50225286.

Een Reactie op “Showcase Solar Days | Nederland Klaar Voor Zonne-Energie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s