6e editie Eastside Rock & Bluesfestival

Wij zijn net als vorig jaar medesponsor van het 6e editie Eastside Rock & Bluesfestival.

Dit jaar vindt alweer de zesde editie plaats van het gezellige Eastside Rock & Bluesfestival.
 
Op 14 april a.s. organiseert Zevende Hemel Produkties i.s.m. Keizer Karel Podia voor de zesde keer dit unieke festival in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Voor de oplettende lezer valt het op dat het festival een kleine naamswijziging heeft ondergaan. Vorig jaar tijdens de succevolle lustrumeditie vond het festival nog plaats onder de naam Eastside Rhythm & Bluesfestival maar aangezien de organisatie zich wil richten op een bredere doelgroep en ook een jonger publiek wil aanspreken, draagt het festival vanaf nu de naam Eastside Rock & Bluesfestival. Ook qua programmering is het festival met het oog op verjonging naast de vertrouwde blues iets meer opgeschoven richting Rock en Bluesrock.
 
Verder blijft het festival door zowel artiesten als publiek geroemd als het gezelligste feestje in opzet ongewijzigd. Ook deze editie staan, verdeeld over twee podia, weer befaamde nationale en internationale artiesten op het programma.
 
Zo is de organisatie trots op het feit dat het de Australische gitaarvirtuoos Rob Tognoni als headliner van het festival heeft weten te strikken. Deze gitarist met ruim dertig jaar ervaring behoort met zijn explosieve gitaarspel tot de beste bluesrock gitaristen van dit moment.
 
Daarnaast staat de Belgische bluessensatie Ligtnin’ Guy & The Mighty Gators op het Eastside Blues & Rockfestival 2012. Zowel in het clubcircuit als op festivals weet deze band keer op keer een bijzonder ambiance te scheppen. En op 16 & 17 maart vertegenwoordigt Lightnin’ Guy & The Mighty Gators België tijdens de European Blues Challenge in Berlijn.
 
Ook de piepjonge Leif de Leeuw maakt zijn opwachting. Met zijn nu nog 16 jaar (!) wordt hij al dé nieuwste bluessensatie van Nederland genoemd.
 


 
Evenals voorgaande edities – eerder genoemde bands spelen op het hoofdpodium staat ook op het foyer-podium weer een puike band geprogrammeerd. Dit jaar is dat Sugar Boy and the Sinners, een vertegenwoordiger van de jongste generatie bluesbands uit Nederland die met bevlogenheid de muziek speelt zoals zij bedoeld is: zwart, laidback en vooral dansbaar.
 

 
Line-up:
Rob Tognoni (Aus)
Lightnin’ Guy (Bel)
Leif de Leeuw (Ned)
Sugar Boy & The Sinners (Ned)
 

 
Tickets:
€ 17,50 excl. reserveringskosten. Wees er snel bij en reserveer nu je tickets op www.keizerkarelpodia.nl.
 
Meer info op:
www.eastside-bluesfestival.nl
 
Bron: Zevende Hemel Produkties.
 

© Iliadis&Co 2012, op dit artikel rust copyright.

Follow US on

 

© Iliadis & Co. B.V. is statutair gevestigd te Nijmegen. Handelsregister K. v. K. Arnhem, nr 50225286.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s