Water tegen depressies

© Kaarsten | Dreamstime.com

Nieuw onderzoek toont aan dat het drinken van genoeg water van invloed is op de stemming en cognitieve vaardigheden. Het menselijk lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Daarom heeft het lichaam een constante behoefte om water aan te vullen. Een tekort hieraan veroorzaakt uitdroging, wat problemen geeft voor de bloedsomloop. Daarnaast kan een tekort aan water ook zorgen voor psychische klachten, zoals depressieve gevoelens.

Het onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Nutrition, heeft de stemming, concentratie en mentale vaardigheden van 25 vrouwen bestudeerd. De ene groep werden optimaal gehydrateerd en de andere groep werden in een licht uitgedroogde staat gehouden. Ondanks het feit dat de uitdroging geen effect leek te hebben op de mentale prestaties, hadden de uitgedroogde vrouwen het veel zwaarder om een gegeven taak uit te voeren dan de andere groep.

Ook had het effect op hun stemming. De vrouwen hadden last van hoofdpijn, concentratieverlies en een depressief gevoel. De effecten van de uitdroging waren al snel merkbaar, want het hydratatieniveau was maar 1% lager dan het optimale niveau.

Het is dus van belang om voldoende water te drinken om je stemming op peil te houden. Maar of je genoeg water drinkt, verschilt per persoon. Één van de beste manieren om te weten of je genoeg drinkt, is door het controleren van de kleur van jouw urine. Als het een beetje geel is, alsof je een citroen hebt uitgeperst, zit je waarschijnlijk goed. Is de urine donkerder van kleur, dan moet je meer water drinken.

Bron: via Faqt | Water tegen depressies.

 

© Iliadis&Co 2012, op dit artikel rust copyright.

Follow US on

 

© Iliadis & Co. B.V. is statutair gevestigd te Nijmegen. Handelsregister K. v. K. Arnhem, nr 50225286.

Een Reactie op “Water tegen depressies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s